Θάσος

Αποκαλείται δικαίως το «Διαμάντι του Αιγαίου». Βρισκεται στο βόρειο Αιγαίο μόλις 18 ναυτικά μίλια από την πόλη της Καβαλας. Οι δαντελένιες ακτές 100 χιλιομέτρων που απλώνονται σε όλο το νησί και τα καταπράσινα νερά είναι αυτές που αφήνουν τον επισκέπτη μαγεμένο σε κάθε πέρασμά του από το νησί της Θάσου. Κάθε βήμα στο νησί αυτό αποτελεί έναν ανεξερεύνητο παράδεισο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις.

Τα καταπράσινα δάσοι με κάθε ποικιλία δέντρων αλλά και τα ελαιόδεντρα κατάφορτα με τους καρπούς των ελιών σε πολλές παραλίες του νησιού, «βουτούν» μέσα στη θάλασσα αφήνωντας άφωνους τους επισκέπτες από την απαράμιλη ομορφιά του συνδυασμού πρασίνου και γαλάζιου. Τα δάσοι αποτελούν πηγή ζωής και οξυγόνου για κάθε κουρασμένο επισκέπτη. Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν την Θάσο σαν ένα παραδεισένιο κομμάτι γης καλά κρυμένο μέσα στο Αιγαίο ανεξερεύνητο ακόμα και παρθένο. Η φήμη της Θάσου ωστόσο ολοένα και εξαπλώνεται στον κόσμο σαν ένα τοπίο απαράμιλης ομορφιάς και σαγήνης με αποτέλεσμα η δημοτικότητά της να έχει εκτοξευτεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Έτσι πολλοί ξένοι επενδυτές αλλά και Έλληνες έχουν ήδη κάνει πολλές επενδύσεις στο νησί και αποτελεί πλέον πόλο έλξης τουρισμού και επενδύσεων.

Η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ γρήγορη και εύκολη με φέρυ μποατς αλλά και δελφίνια όλο τον χρόνο από και προς το λιμάνι του Λιμένα και της Κεραμωτής (απόσταση 35 λεπτών) από και προς το λιμάνι του Πρίνου (απόσταση 75 λεπτών). Οι ακτές της «Χρυσής Αμμουδιάς» στην Σκάλα Παναγίας και της «Χρυσής Ακτής» στην Σκάλα Ποταμιάς θα σας μαγέψουν. Πρόκειται για ιδανικούς τόπους ανάψυχης και διασκέδασης (φαγητό, κολύμπι, ψάρεμα, θαλάσσιο σκι, κτλ.). Με τρείς λέξεις μπορείς να πείς ότι η Θάσος είναι σαγήνη, ομορφιά, και γαλήνη.

 
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Κιν: 69461-22660
ΘΑΣΟΣ - Γνωρίστε περισσότερα για το νησί μας!
Copyright © 2009, All Rights Reserved.